Heb je een kleine ‘bak-attack’ achter de rug met restjes van verschillende soorten koekjesdeeg tot resultaat?
Check! Ik had boterkoekjes en een chocoladetaart gemaakt en van beiden nog een beetje deeg over. Aangezien ik alles met ‘Empty the Fridge ogen’ bekijk, moest ik er wel iets mee maken!
Ronde dambordkoekjes
2 soorten deeg deed met denken aan koekjes met een ruitjespatroon, maar omdat ik van het boterkoekjes deeg net ies minder over had dan van de taartbodem, maakte ik er deze ronde dambordkoekjes van.
Quick-fix koekjes
Echte dambordkoekjes waren mooi geweest, maar ik beken… ik was een beetje lui. Bijgevolg dus deze ‘quick fix’.
- Rol het kleinste restje tot een worst.
- Rol het grootste restje tot een platte strook en wikkel het rond de rol.
- Snij de rol in schijfjes.
- In de oven ermee…
..et voila! 12 minuten later heb je deze schattige, ronde dambordkoekjes!
Recept Afdrukken
Dambordkoekjes... maar dan rond
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Rol het boterkoekjesdeeg tot een rol van +/- 2 cm dik.
Kneed de cacacopoeder met een klein beetje water door het taartbodemdeeg.
Rol het taartbodemdeeg uit tot een strip die even lang is als de rol,+/- 8 cm breed en 4 mm dik.
Bestrijk deze strook deeg met het losgeklopt eigeel.
Leg de deegrol op de strook en rol de 2 soorten deeg op tot een strakke rol.
Laat het deegrolletje 30 minuten rusten in de ijskast.
Snijd de deegrol in schijfjes van +/- 1 cm dik.
Leg de schijfjes op een bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Geen commentaren.