Dambordkoekjes… maar dan rond
Maaltijd
Gebak
Keuken
Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Prep Tijd
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
12
minuten
30
minuten
Prep Tijd
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
12
minuten
30
minuten
Ingrediënten
1
portie
taartbodem deeg
1/2
portie
boterkoekjesdeeg
1
eierdooier(s)
losgeklopt
cacaopoeder
een beetje
water
Instructies
Rol het boterkoekjesdeeg tot een rol van +/- 2 cm dik.
Kneed de cacacopoeder met een klein beetje water door het taartbodemdeeg.
Rol het taartbodemdeeg uit tot een strip die even lang is als de rol,+/- 8 cm breed en 4 mm dik.
Bestrijk deze strook deeg met het losgeklopt eigeel.
Leg de deegrol op de strook en rol de 2 soorten deeg op tot een strakke rol.
Laat het deegrolletje 30 minuten rusten in de ijskast.
Snijd de deegrol in schijfjes van +/- 1 cm dik.
Leg de schijfjes op een bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.