Een restje rode wijn kan ook dienen voor een dessert zoals deze peertjes gestoofd in rode wijn.
Ik ben alvast fan van gestoofde peertjes, zeker in de herfst of winter. Ze hebben gewoon een heel hoog comfort-food gehalte. De rode wijn in combinatie met de typische gluhwein-kruiden (kruidnagel en kaneel) en dan romige rijstepap ‘on the side’. Er mankeert enkel nog een haardvuur!
Lekker met een beetje vanillesaus of rijstpap, Of als garnituur bij wild
Bewaren
Recept Afdrukken
Peren gestoofd in rode wijn
Stemmen: 7
Score: 4.43
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 7
Score: 4.43
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Doe de peren in een pot en overgiet ze met de rode wijn.
Voeg de suiker, kruiden, een beetje versgemalen peper en het sap van de citroen en appelsien toe. Voeg, indien nodig, nog een beetje water toe tot de peren onderstaan.
Stoof de peren gaar (+/- 45 min).
Eventueel kan je de een gedeelte van het kookvocht wat laten inkoken tot een siroop of een beetje indikken met maïzena.
Geen commentaren.