Marinade van een restje pesto
Heb je al een tijdje een potje met slechts een bodempje pesto in je ijskast staan?
Van een restje pesto kan je in no-time een lekkere marinade maken!
Meng een restje rode of groene pesto met wat olijfolie, citroensap en peper tot een marinade. Je kan deze marinade van een restje pesto goed gebruiken om kipfilet, stevige vis zoals zalm of garnalen extra smaak te geven.
Kip of vis met mega-smaak in…
- Meng alle ingrediënten voor de marinade…
- Marineer kip gedurende een uur. Vis slechts eventjes voordat je deze bakt.
- Bereid je kip of vis zoals je dat normaal zou doen.
Gebruik je marinade van een restje pesto voor…
Kip in de oven
- Marineer de kip gedurende een uurtje in de ovenschaal.
- Schik groenten naar keuze rond de kip en bak ze in de oven tot de kip mooi gaar en lichtjes gebruind is.
- Lekkere combinaties zijn bvb. courgette, aardappelen en een paar extra partjes citroen, of tomaatjes, reepjes paprika en pasta ‘on the side’.
Vis en papilotte
Ben je op zoek naar een gezondere manier dan bakken of braden van je kip of vis? Ga dan voor en papilotte. Vouw je met pesto gemarineerde kip of vis, samen met je groenten naar keuze en wat bouillon in bakpapier en stoom alles gedurende +/- 30 minuten in de oven. Klaar!
Zalm met pesto en kersttomaten
- Smeer de bovenkant van de zalm in met de marinade en top optioneel met een beetje kappertjes;
- Leg ze samen met trosjes kersttomaten en een scheutje witte wijn in een ovenschaal.
- Bak de zalm gedurende +/- 20 minuten op 180°C.
- Dien op met aardappelen in de schil
(bron beelden: shutterstock com – lepel pesto / kip met pesto / zalm met kerstomaatjes)
Prep Tijd | 5 minuten |
Porties |
kopje
|
|
|
Ingrediënten
- 2 EL pesto rode of groene
- 1/4 kopje olijfolie
- 2 EL citroensap
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 snuifje peper
Instructies
- Meng alle ingrediênten goed door elkaar en proef of de smaken goed zitten.
- Gebruik je de marinade voor kip? Marineer de stukjes kip dan voor een uurtje vooraleer je het vlees bereidt.
- Gebruik je de marinade voor vis? Smeer de marinade over de visfilet kort voordat je hem bakt of meng ze door bvb. garnalen. Vis kan je best niet te lang marineren anders zal deze al garen in de saus.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.