Kimchi omelet
Van mijn meest recente trip nar New York bracht ik een bokaal kimchi mee. Heerlijk, maar deze staat nu al een maand in mijn ijskast en moet dringend op.
Kimchi, kool op z’n Koreaans
Voor wie het niet kent, kimchi is gefermenteerde Chinese kool met een pikante rode kruidenmengeling. Blijkbaar oergezond en über-lekker voor wie van ‘spicy’ zuur houdt. Ik eet kimchi het liefst met Koreaanse bibimap: een rijstschotel met allerlei groenten en een eitje of als topping bij een Japanse ramen soep.
2 top adressen in het Antwerpse zijn trouwens Camino voor de bibimap ‘a.k.a. ricebowl’ of Umamido voor de meest heerlijke, troostende ramen.
Maar terug naar de Kimchi dus…
Kimchi omelet
Een mix van restjes groenten, kimchi en ei
Aangezien de 2 bovenstaande gerechten nogal tijdrovend zijn om te maken, was ik op zoek naar een ‘quick fix’ voor mijn kimchi. ‘Behold’ kimchi omelet! Een mix van lente- of gewone ui, wat restjes groenten en kimchi. Even opbakken, losgeklopt ei erbij en ‘scramblen’ maar. In 10 minuten op tafel en super lekker. En voor wie van extra spicy houdt: nog wat sriracha saus erover.
Onderstaand recept bevat als groente courgette, maar je kan evengoed een restje geroosterde pompoen of spaghetti-squash, champignons of aubergine gebruiken.
Omelet foTograferen
Ik beken: de foto van deze kimchi omelet is niet van mijn hand. Om één of andere reden oogt een omelet altijd wansmakelijk op foto. Iemand fotoshoot tips?
(bron beeld: shutterstock.com)
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
persoon
|
|
|
Ingrediënten
- 2 ei(eren) geklutst
- 1 EL mirin optioneel
- snuifje peper en zout
- 1/4 courgette(s) in fijne schijfjes
- 1/2 pijpajuin of gewone ui (in fijne reepjes)
- 2 EL kimchi + wat extra om te serveren
- 1 TL kokosolie of plantaardige olie
Instructies
- Kluts de eieren met de mirin (optioneel) en peper en zout en zet opzij.
- Warm de kokos- of plantaardige olie en bak de ui en schijfjes courgette tot ze gaar en lichtjes gekleurd zijn.
- Voeg de kimchi toe en laat even meebakken.
- Roer het geklutste ei erdoor en meng goed zoals je voor roereieren zou doen tot de eieren net gaar zijn.
- Serveer onmiddellijk met extra kimchi een beetje sriracha saus.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.