Een aangesneden ananas kan je in een luchtdicht doosje gemiddeld 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren.
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar een ananas moet blijkbaar per definitie immens groot zijn. Bijgevolg krijg ik zo’n groot stuk fruit op mijn eentje, of zelfs met twee dus nooit binnen die tijdsspanne opgegeten. Om toch maar niets verloren te laten gaan, waagde ik mij al aan tepache en ananasazijn. Leuke opties maar niet voor iedereen weggelegd qua smaak en bovendien wel een beetje werk.
Havermoutrepen met ananas
Mijn nieuwste aanwinst in de de ‘Safe the pineapple mission’ zijn deze havermoutrepen met ananas. Een ideaal recept indien je liefst zelf je tussendoortjes maakt en op zoek bent naar een vegan havermoutreep zonder gerafineerde suikers.
- je kan er gemakkelijk 250 gram ananas in kwijt
- de havermoutbars vragen maar 10 minuten voorbereiding (+ 40 min baktijd)
- ze zijn vegan en bevatten geen toegevoegde suikers
- en je hebt voor bijna heel de week een gezonde snack zonder verpakking
(recept gebaseerd op healthyhelperblog.com)
Recept Afdrukken
Havermoutrepen met ananas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Wel de 2 el lijnzaad in warm water tot ze net onderstaan en zet opzij.
Schil de ananas, snijd ze in kleine blokjes en meng met de amandelmelk en het gewelde lijnzaad.
Meng de havermout met het bakpoeder, zout, de specerijen en het amandelpoeder.
Schep de droge ingrediënten door de natte en meng er op het einde de pompoenpitten, gedroogde kokos en fijngehakte dadels door tot je een homogeen, plakkerig beslag bekomt.
Schep het beslag in een vierkante bakvorm van 20 cm en bak het mengsel gedurende +/+ 40 min op 180°C tot de bovenkant mooi gebruind is.
Laat volledig afkoelen vooraleer je de havermout bar in aparte repen snijdt. Je kan ze ongeveer 3 à 5 dagen in een luchtdicht doosje in de koelkast bewaren.
Geen commentaren.