mei 26, 2013
Groene gazpacho
Heb je een halve galia meloen over? Maak er deze heerlijk frisse gazpacho van.
Lekker opgediend met een beetje croutons of crostini en ideaal als voorgerecht bij een (hopelijk binnenkort…) zomerse barbecue
Prep Tijd | 135 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Passieve Tijd | 2 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 2 tassen meloen bij voorkeur Galia meloen
- 1 komkommer geschild, zonder zaadlijsten en in stukjes gesneden
- 1 kleine ajuin in stukjes
- 1 avocado(s) geschild en in stukjes gesneden
- 1/2 groene peper
- 1 teentje knoflook
- 1/4 tas azijn
- 1 TL limoensap
- peper en zout naar smaak
- croutons als garnering (optioneel)
Instructies
- Mix alle ingrediënten tot je een gladde soep bekomt. Voeg indien nodig een beetje extra water toe.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
- Laat de soep gedurende minimum 2 uur goed koud worden in de ijskast.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.