Make the most out of your ingredients

Gezonde havermoutrepen from scratch

Gezonde havermoutrepen from scratch

Empty the Fridge - Gezonde havermout repen

Ik heb me voorgenomen om dit jaar nog beter te letten op de hoeveelheid verpakkingen die ik in huis haal. Dat betekent: meer winkelen op de markt en in de verpakkingsloze winkel, altijd mijn eigen winkelmand meenemen en gerechten die je normaal verpakt koopt zoveel mogelijk zelf maken. Zo ook deze gezonde havermoutrepen.

Gezonde havermoutrepen from scratch

Tijdens de werkweek eet ik meestal rond 11u een snack zoals een havermout reep. Er zijn genoeg lekkere varianten te vinden in de supermarkt, maar zelfgemaakt is toch nog altijd beter:

  1. Ze kosten een fractie van wat je er in de winkel voor betaald.
  2. Je weet precies welke ingrediënten (en vooral hoeveel suiker) je eraan toevoegt en bijgevolg zijn ze dus vaak gezonder.
    Onderstaand recept gebruikt enkel rijpe bananen en een beetje honing als zoetstof en bovendien bevatten deze repen geen eieren of zuivel.
  3. Geen nodeloze individuele verpakkingen meer, maar alles in één luchtdichte doos of bokaal.
  4. Als je een snel recept zoals het onderstaande gebruikt, zijn ze op 35 minuten klaar en heb je repen voor een hele week.
Recept Afdrukken

Gezonde havermoutrepen from scratch

Empty the Fridge - Gezonde havermout repen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Snack
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Maaltijd Snack
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Empty the Fridge - Gezonde havermout repen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Prak de bananen met een vork en meng vervolgens de overige ingrediënten erdoor tot je een kleverig mengsel bekomt.
  2. Spreid dit mengsel uit op een met bakpapier of siliconenvel beklede bakplaat tot een dikte van +/- 1cm.
  3. Bak 30 min op 200°C. Houd in het oog dat de havermout repen niet aanbranden. Ik bakte ze de eerste 15 min op hete lucht en de laatste 15min onder de grill voor een mooi kleurtje.
  4. Laat volledig afkoelen op een rooster vooraleer je het baksel in stukken breekt en in een luchtdichte doos maximaal één week bewaart.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • januari 24, 2018

    Hmmm ziet er lekker uit!
    Maar heb je dan geen havervlokken nodig?

Laat een bericht na: