Mijn nieuwe favoriet om kleine restjes groenten op te gebruiken zijn deze gezonde groenten kroketjes. Ze lenen zich perfect om een overschotjes bloemkool of broccoli op te gebruiken. Rauw, gestoomd, gekookt of bijvoorbeeld bloemkool in kaassaus.. het zijn allemaal prima uitgangspunten om deze groenten kroketjes te maken!
Heb je een klein overschotje bloemkool in kaassaus? Niet weggooien, want je kan er deze heerlijke kroketjes van maken.
Stiekem meer groenten doen eten
Bovendien zijn deze gezonde groenten kroketjes perfect om je kieskeurige tafelgenoten meer groenten te doen eten. Ik kreeg al van een paar proefkonijnen te horen dat de versie mrt bloemkool verdacht veel naar kip smaakt!
Tips
- Mix & match: Ik testte dit recept tot hiertoe enkel met bloemkool en broccoli, maar experimenteer gerust met andere zachte groenten zoals (zoete) aardappelen, pompoen, wortel of pastinaak.
- Zorg dat het mengsel voldoende stevig is: Afhankelijk van de groente zal je soms wat meer broodkruim moeten toevoegen om het mengsel stevig genoeg te maken.
- Wees niet zuinig met de Parmezaan en kies voor heel fijn gemalen kaas. Deze zorgt mee voor de binding.
- Vries ze in voor later: Je kan de groenten kroketjes perfect invriezen voor later en dan terug opwarmen/-bakken in de oven.
TIPS
Serveer met gewoon wat ketchup of een frisse tzatziki.
(bron beeld: shutterstock.com)
Recept Afdrukken
Gezonde groenten kroketjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Blancheer de bloemkool of broccoli +/- 5 minuten in kokend, goed gezouten water. Giet de bloemkool af en hak deze fijn.
Meng de bloemkool met de overige ingrediënten en laat 15 à 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm je oven voor op 400 ° F (200 ° C).
Spuit een anti-aanbak bakplaat met anti-aanbak spray.
Vorm het mengsel tot vormen en spreid ze gelijkmatig over het laken. Bak gedurende 10 minuten op 400 ° F (200 ° C). Draai en bak dan nog eens 10 minuten aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
Genieten!
Rol balletjes van +/- 3 cm diameter en leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaats. Bak de groenten kroketjes gedurende 20 min tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze halverwege.
Serveer met gewoon wat ketchup of een frisse tzatziki.
Geen commentaren.