Eentje in navolging van de pompoen-mania van Haloween: Geroosterde pompoenpitten.
Ik lust zelf super graag pompoenpitten in mijn muesli, als zoute snack of als topping op bvb. havermoutkoekjes. Normaal ben ik lui en koop ik een pakje in de biowinkel, maar eigenlijk zijn ze super gemakkelijk zelf te maken. And for free!!
Pompoen is sowieso een groente die nu in overvloed beschikbaar is, dus de kans is groot dat je deze eens kan proberen.
(stockfoto Kucher Serhii / Shutterstock)
Recept Afdrukken
Geroosterde pompoenpitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Spoel de pompoenpitten af tot alle vruchtvlees verwijderd is en dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Leg de pompoenpitten op een bakblik en meng ze met een beetje olijfolie. Als je ze als snack wil gebruiken kan je er ook wat zout over strooien.
Rooster de pitten gedurende +/- 30 min in een op 100°C voorverwarmde oven.
Zijn de pitten goudbruin en krokant? Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Daarna kan je ze in een bokaal met schroefdeksel bewaren en naar believen gebruiken. Pellen is de boodschap!
Geen commentaren.