Een Italiaans hapje met een wow-effect
Op zoek naar een snel klaar te maken apertiefhapje met en wow-effect? Crostini met doperwten en munt is een nominatie waard! En met een beetje geluk moet je zelfs het huis niet uit dit frisse hapje klaar te maken.
Met ingrediënten die je al in huis hebt
- Baguette of ciabatta van gisteren? Check! Crostini worden normaal gezien gemaakt van een oudbakken restje ciabatta of crostini, maar als je dat niet in huis hebt kan je ook perfect sneetjes normaal brood gebruiken.
- Een restje verse munt? Check!
- Doperwten in de diepvries? You are good to go!
Tip/ Feta i.p.v. Parmezaan
Heb je geen parmezaan in huis? Probeer dan eens wat stukjes feta in de plaats.
Recept Afdrukken
Crostini met doperwten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Blancheer de doperwten +/- 3 minuten in kokend, gezouten water.
Giet de doperwten af en doe ze in een kom.
Voeg de olijfolie, peper en zout en citroenzeste toe aan de doperwten en prak alles met een vork. Het mag een vrij grof mengsel zijn.
Grill of toast de stukjes brood en wrijf ze in met het teentje knoflook.
Strijk een beetje van het erwten mengsel op je toastjes en garneer met geraspte parmezaan, de munt en enkel druppels balsamicoazijn.
Karen - Dressing in Labels
Wow dat ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen!
x Karen
http://dressinginlabels.blogspot.com