Overrijpe bananen + een restje kokosmelk
Banaan is één van die soorten fruit die te vaak, te snel, te rijp wordt. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar een te zachte banaan met spikkels en beurse plekken wekt bij mijn niet bepaald veel appetijt op. Een smoothie of bananenbrood is een optie, maar laatst kwam ik dit recept van Back to her roots tegen en maakte ik er mijn eigen versie van in de vorm van een bananenpudding met kokosmelk en dadel-crumble.
Paleo pudding
Dit romig toetje, deed mij een beetje denken aan ouderwetse vanillepudding. Vandaar dat ik er waarschijnlijk zo’n zin in had. Ik liet de koekjes en slagroom uit het origineel recept achterwege en verving de maïzena door tapioca bloem, waardoor het resulteerde in een paleo pudding. Qua textuur lijkt deze bananenpudding inderdaad heel veel op vanillepudding, maar de kokosmelk geeft er een subtiele kokossmaak aan en door de dadel-crumble heb je een beetje crunch.
Een gezond comfortfood dessert!
NOTA: Onderstaand recept is voor 6 porties ter grote van een halve tas.
Recept Afdrukken
Bananenpudding met kokosmelk en dadel-crumble
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Zet een pot met een bodem water op het vuur en breng aan de kook.
Hak de dadels en noten fijn, meng ze door elkaar en zet opzij.
Doe de de maple syrup, het ei, de vanille (zaadjes en de schil) en de kokosmelk in een vuurvaste glazen of metalen kom en meng ze met een garde door elkaar.
Voeg de bananen toe aan het kokosmelk-mengsel en plaats de kom bovenop de pot met zachtjes kokend water. Zorg er voor dat de kom mooi aansluit op de pot om een au bain marie effect te bekomen.
Warm het puddingmengsel en roer er regelmatig door met een garde om te voorkomen dat de pudding aan de kom gaat plakken. De banaan gaat door de warmte geleidelijk aan 'oplossen'.
Meng ondertussen in een klein kommetje de tapioca met het water tot er geen klonters meer in zitten.
Vis - eens het puddingmengsel goed warm is - de vanillestokjes eruit, voeg het tapioca-water toe en blijf goed roeren tot de pudding begint te stollen. De pudding zou vrij snel de consistentie van een normale vanille-pudding moeten krijgen. Als de pudding te lopend is, kan je een beetje extra tapioca-water toevoegen.
Giet de pudding in kommetjes en laat hem eventjes afkoelen. Strooi wat van de dadel-crumble en eventueel wat sesamzaadjes over de pudding en dien lauwwarm op.
Geen commentaren.