Voor degenen onder jullie die van pikant Indisch houden en altijd wel gespikkelde bananen op overschot hebben… this ones for you!
Voor als het een beetje te pikant is
Raïta is in de Indische keuken meestal een mengeling van kruiden en yoghurt om een beetje verkoeling te brengen bij pikante curry’s en dergelijke. Een klassieker is bijvoorbeeld deze raïta met yoghurt en munt. Lekker verfrissend. Handig voor wanneer je nog wat takjes munt over hebt.
Maar mijn meest recente ontdekking in het raïta-repertoire is dus deze met een wel heel erg rijpe banaan.
Bananen raïta… kruidig, zoet en een tikkeltje zuur
Het klinkt misschien vreemd om een banaan te combineren met allerlei kruiden, maar de combinatie tussen zoet, kruidig en zuur is – voor mijn smaakpapillen alleszins – perfect!
Ik vond deze bananen raïta zo lekker dat ik hem niet enkel op mijn gebakken rijst at, maar het laatste restje ’s ochtends door mijn yoghurt met fruit mengde. Straks ga ik mijn bananen nog expres te rijp laten worden, gewoon om dit recept te kunnen klaarmaken.
Recept Afdrukken
Bananen raïta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Kneus de kruiden in een vijzel.
Smelt de boter of kokosolie in een kleine pan en fruit de kruiden tot ze hun aroma’s vrijgeven (+/- 2 min).
Roer de geprakte banaan door de kruiden en neem van het vuur.
Roer de yoghurt door het bananen-kruidenmengsel en ze de raïta minimaal 2 uur koud in de ijskast zodat de smaken zich mooi vermengen.
Geen commentaren.