Bananen raïta
Keuken
Indisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
250
ml
Kook Tijd
Passieve Tijd
5
minuten
2
uur
Porties
250
ml
Kook Tijd
Passieve Tijd
5
minuten
2
uur
Ingrediënten
1
TL
boter
of kokosolie
3/4
TL
komijnzaad
2
peultjes
kardemon
1/2
TL
korianderzaadjes
1/4
TL
zout
1
snuifje
chilivlokken
1
rijpe
bana(a)n(en)
1
potje
yoghurt
125 ml
Instructies
Kneus de kruiden in een vijzel.
Smelt de boter of kokosolie in een kleine pan en fruit de kruiden tot ze hun aroma’s vrijgeven (+/- 2 min).
Roer de geprakte banaan door de kruiden en neem van het vuur.
Roer de yoghurt door het bananen-kruidenmengsel en ze de raïta minimaal 2 uur koud in de ijskast zodat de smaken zich mooi vermengen.