Pompoen pindakaas
Ben je helemaal gek op pindakaas, maar je al te zeer bewust van de belachelijke hoeveelheid calorieën in één theelepeltje ervan?
Cheat met pompoen pindakaas!
Pompoen pindakaas is heel gemakkelijk te maken van een restje rauwe of geroosterde pompoen of pompoenpuree. Je moet er enkel nog wat kruiden aan toevoegen en het geheel ‘blitzen’ met wat pindakaas en je hebt een heerlijke spread voor op je boterham. Of nog beter op een stukje zelfgemaakt bananabread. Dan ben je ook ineens van die overrijpe bananen vanaf!
Pompoen koken
Als je vertrekt van een overschotje rauwe pompoen kan je deze best samen met de kruiden in een scheutje melk of amandelmelk koken (+/- 20 minuten tot de pompoen goed zacht is). Laat de pompoen goed inkoken tot een dikke pasta, anders zal je pompoen pindakaas te lopend zijn.
Zelf notenpasta maken
Wil je zelfgemaakte notenpasta gebruiken. Week dan 1 kopje noten naar keuze gedurende 8 uur in lauw water. Laat ze uitlekken en mix ze vervolgens met 1/8 TL zout tot een gladde pasta, vooraleer je de overige ingrediënten toevoegt.
Je kan deze pompoen pindakaas in een goed afgesloten potje ongeveer 1 week in de ijskast bewaren.
Pompoen pindakaas
Ingrediënten
- 1 kopje pompoen gekookt in melk, geroosterd of puree
- 2 TL maple syrup of honing
- 1/2 TL kaneel
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1/3 kopje pindakaas je kan ook andere notenpasta's van bvb. amandelen of cashews gebruiken
Instructies
- Kook indien nodig eerst de pompoen zoals hierboven beschreven en laat deze afkoelen.
- Meng alle ingrediënten tot een homogene pasta.
- Proef of de pompoen pindakaas eventueel nog zoeter of zouter moet zijn en kruid bij.
- Smeren maar!
No Comments