december 21, 2012
Clafoutis
Een perfect recept om zowel restjes fruit als groenten te verwerken tot een lekker soort taart
Zoet:
- Druiven
- Kersen
- Bosvruchten
- Pruimen
- Abrikozen
- Aardbei
- Peer
- Kokos, mango en pistachenoten
Hartig:
- Tomaten en geitenkaas
- Tomaten en olijven
- Spinazie en feta
- Venkel en parmezaan
Dit zijn maar enkel combinaties, maar je kan natuurlijk altijd naar hartenlust experimenteren, met wat je nog in je ijskast hebt liggen
Onderstaand recept is voor een clafoutis met krieken.
In het geval van een hartige clafoutis, skip je dus de suiker en voeg je peper en zout, een kaas naar keuze en eventueel wat verse kruiden toe voor extra smaak.
Clafoutis
Ingrediënten
- 1 1/4 tas melk
- 2/3 tas suiker
- 3 ei(eren)
- 1/2 vanillestok
- 1/2 tas bloem
- 3 tassen krieken
- poedersuiker
Instructies
- Meng de melk, suiker, eieren, vanille, bloem en een snuifje zout tot een glad beslag.
- Vet een ovenschaal in met boter en giet er +/- de helft van het beslag in.
- Leg de krieken over het beslag en besprenkel ze met een beetje suiker.
- Giet er de rest van het beslag over.
- Bak de clafoutis gedurende 45 à 60 min in een op 200°C voorverwarmde oven, tot de clafoutis mooi gebruind is en een mes dat je in het midden steekt er proper uit komt.
- Sprenkel er poedersuiker over en dien de clafoutis warm op.
Geen commentaren