Brood in de diepvries bewaren
Het ene brood wordt al wat sneller oudbakken dan het andere. En zeker een brood dat al gesneden is, wordt snel hard. Dus als je een groot brood koopt, bestaat de kans dat je na een dag of drie met een hoop harde sneetjes zit. Zonde om ze weg te gooien. Je kan er broodpudding of strata van maken, chapelure, croutons en nog een hele hoop anders. Maar wat ik meestal doe, is brood in de diepvries bewaren.
Een sneetje voor later
Brood in de diepvries bewaren is – voor mij althans – de ideale manier om altijd brood in huis te hebben. Ik eet niet zoveel brood, maar af en toe heb ik echt zin in een lekkere toast met fetaspread, of geitekaas met rode biet salade en dan komen die ingevroren sneetjes brood perfect van pas.
Bekijk het recept voor:Fetaspread
|
|
Brood in de diepvries bewaren en ontdooien
Wat ik meestal doe… Als ik er merk dat het brood oudbakken begint te worden, steek ik de broodzak in zijn geheel in de diepvries.
Maar om het echt goed te doen en je brood optimaal in de diepvries te bewaren doe je best het volgende:
- Doe de sneetjes brood in een hersluitbare diepvrieszak.
- Zorg ervoor dat de meeste lucht uit de zak is om ijskristallen te voorkomen. Zo blijft het brood langer goed.
De volgende keer als ik trek heb in een sneetje brood, haal ik er een paar uit de diepvries. Soms moet je ze even loswrikken met een mes om de sneetjes van elkaar te krijgen. Vervolgens gaan de sneetjes op ontdooi-functie in de broodrooster en rooster ik ze daarna nog even kort op de normale manier. Perfecte toast zonder naar de bakker te moeten lopen!
Hoe lang kun je brood in de diepvries bewaren?
- in een losse plastiek zak of broodzak: 1 maand
- in een hersluitbare diepvrieszak en aluminiumfolei erond: tot 6 maanden
- in een vacuum zak: tot 6 maanden
Geen commentaren.