maart 24, 2016
Broodpudding met peperkoek
Een gouwe ouwe restjes klassieker zoals deze broodpudding met peperkoek, mag bij tijd en stond niet ontbreken.
Broodpudding met peperkoek zoals oma die maakte
Ik ben zelf meer fan van broodpudding met een krokant korstje, maar dat maakt deze broodpudding met peperkoek niet minder lekker.
- Lekker smeuïg.
- Kruidig, dankzij de bruine suiker, kaneel en peperkoek.
- En met de strategisch verdwaalde, sompige rozijn.
Perfect voor bij de koffie!
Broodpudding met peperkoek
Ingrediënten
- 400 gram brood wit of bruin
- 4 sneetjes peperkoek
- 120 gram suiker ik gebruikte half bruine, half witte suiker
- 500 ml melk ik gebruikte amandelmelk
- 3 ei(eren)
- 1 EL vanillepoeder
- 1 EL cacaopoeder
- 1 snuifje kaneel
- 1 snuifje zout
- 3 EL rozijnen
Instructies
- Snijd het brood en de peperkoek in blokjes en doe ze in een grote kom. Voeg de rozijnen toe.
- Warm de suiker op de middelhoog vuur op in de melk tot deze opgelost is.
- Giet de melk over het brood en roer goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten staan tot alles mooi doordrenkt en 'papperig' is.
- Roer het vanillepuddingpoeder, zout en kaneel door het broodmengsel.
- Kluts de eieren en meng ze door het broodbeslag.
- Vet de cakevorm in met een beetje olie en bekleed ze met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier boven de randen uitsteekt. Zo kan je de broodpudding later gemakkelijk uit de vorm halen.
- Giet het beslag in de beklede cakevorm en bak de broodpudding gedurende 30 à 40 minuten op 180°C. Wanneer je een tandenstoker in de broodpudding prikt en er vervolgens geen beslag meer aan hangt is de broodpudding gaar.
- Optioneel kan je de broodpudding bestrijken met wat gesmolten chocolade of confituur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments