augustus 7, 2012
Bloemkool burgers
Ik kwam thuis van de markt met een rode paarse bloemkool. Nooit eerder geprobeerd en natuurlijk veel te veel…
Een beetje geëxperimenteer… et voilà een heerlijke bloemkool burger.
TIP: Dit recept is enkel met bloemkool. Ik had echter nog een paar verdwaalde champignons in mijn koelkast liggen. Ik stoofde ze kort aan met een beetje sjalot, look, tijm en peper en zout en voegde ze toe aan het bloemkool-mengsel zoals hieronder beschreven.
Een klein extraatje, maar zeker lekker.
(bron beeld: shutterstock.com)
Bloemkool burgers
Ingrediënten
- 1/3 bloemkool gekookt of gestoomd
- 1 EL dijonmosterd
- 1 EL maizena
- 1 ei(eren)
- 3 EL peterselie grof gehakt
- 1 El kappertjes
- 1/2 EL chilivlokken als je geen chilivlokken hebt is chilipeper of gewoon peper ook goed
- 1/2 TL zout
- 1 tas broodkruim
- 1 TL citroensap
- 1/4 tas parmezaan geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Plaats de 2/3 van gekookte/gestoomde bloemkool in de keukenrobot. Indien je een restje rauwe bloemkool hebt, moet je deze eerst gedurende de 8 à 10 minuten stomen.
- Voeg de mosterd, maizena, eieren en citroensap toe aan de bloemkool en maal alle ingrediënten fijn.
- Hak de overige bloemkool in grove stukjes en meng deze samen met de overige 1/2 tas broodkruim met de geraspte parmezaan en een snuifje zout.
- Kruid met peper en zout naar smaak en vorm 6 hamburgers van het mengsel.
- Paneer de hamburgers met het broodkruim parmezaan mengsel en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Bak de hamburgers gedurende 20 à 25 min in de op 180° C voorverwarmde oven.
- Draai ze halverwege om zodat de 2 kanten mooi bruinen.
- Dien op met een fris slaatje voor een lichte lunch of met een gebakken zalmmoot voor en lekkere hoofdgerecht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments