Ga terug

Bloemkool burgers

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Plaats de 2/3 van gekookte/gestoomde bloemkool in de keukenrobot. Indien je een restje rauwe bloemkool hebt, moet je deze eerst gedurende de 8 à 10 minuten stomen.
  • Voeg de mosterd, maizena, eieren en citroensap toe aan de bloemkool en maal alle ingrediënten fijn.
  • Hak de overige bloemkool in grove stukjes en meng deze samen met de overige 1/2 tas broodkruim met de geraspte parmezaan en een snuifje zout.
  • Kruid met peper en zout naar smaak en vorm 6 hamburgers van het mengsel.
  • Paneer de hamburgers met het broodkruim parmezaan mengsel en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  • Bak de hamburgers gedurende 20 à 25 min in de op 180° C voorverwarmde oven.
  • Draai ze halverwege om zodat de 2 kanten mooi bruinen.
  • Dien op met een fris slaatje voor een lichte lunch of met een gebakken zalmmoot voor en lekkere hoofdgerecht.
Recept afdrukken Pin recept