Make the most out of your ingredients

Rijst opwarmen

4 manieren om een restje rijst op te warmen.

– Rijst opwarmen

Rijst opwarmen doe je zo…

Heb je nog genoeg rijst over dat het de moeite is om hem terug op te warmen? Dan heb je misschien wel baat bij één van deze vier manieren op een restje rijst terug op te warmen. Geookte rijst kan je tot vier dagen in de ijskast bewaren. Houd er wel rekening mee dat de rijst mettertijd uitdroogt en wat aan elkaar gaat kleven. Je kan hem dus best in een goed afgesloten potje bewaren om het uitdrogen te voorkomen.

Bij opwarmen van de rijst is dé truc om een klein beetje vocht en wat olie toe te voegen, zodat hij terug een beetje ‘fluffy’ wordt en eventuele brokjes loskomen. Heb je binnen de vier dagen dan een recept waarvoor je je rijst wil opwarmen? Dan kan je één van deze vier manieren toepassen:

rijst-opwarmen-in-microgolf

1. Rijst opwarmen in de microgolf

  • Doe de rijst in een kom die geschikt is voor de microgolf.
  • Voeg per kopje rijst enkele eetlepels water of bouillon toe en een klein beetje olie of boter.
  • Dek de kom af met een grotere kom of plasticfolie om een stoom-effect te creëren.
  • Warm de rijst gedurende 4 à 5 minuten op de hoogste stand tot hij goed warm is.

Empty the fridege - rijst opbakken

2. Rijst opbakken

  • Voeg een beetje olie toe aan een pan of wok en laat deze goed warm worden.
  • Fruit eventueel een beetje fijngesnipperde ajuin aan vooraleer je de rijst toevoegt.
  • Doe het restje rijst in de pan en bak het gedurende 7 à 10 minuten tot de rijst warm is en een krokant korstje heeft.
  • Je kan er natuurlijk ook ineens nasi goreng maken.

rijst-stomen-in-pot

3. Rijst stomen in een pot

  • Doe de rijst samen met een beetje water of bouillon en wat boter of olie in een pot.
  • Dek de pot af met een deksel en warm de rijst op een laag vuur.
  • Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen en klonters los te maken tot de rijst mooi doorgewarmd is.

rijst-stomen-in-zeef

   4. Rijst stomen in een zeef

  • Doe je overschotje rijst in een fijne zeef.
  • Zet een pot met kokend water op het vuur die qua diameter +/- overeenstemt met de zeef.
  • Plaats de zeef met de rijst in de pot en dek deze af met een deksel of een plat bord. Zorg er wel voor dat de zeef niet in het water hangt, want dan ga je de rijst terug koken. De stoom van het kokend water zal de rijst opwarmen.
  • Roer regelmatig met een vork door de rijst om klontertjes los te maken.

Heb je slechts een klein restje rijst over dat niet de moeite is om apart op te warmen?

Dan zijn deze tips misschien meer geschikt >

 

Bewaren

Geen commentaren.
Laat een bericht na: