Make the most out of your ingredients

Paasei cakepops

Paasei cakepops

Empty the Fridge - Paasei cakepops

Als blogger krijg ontvang ik regelmatig postpakketjes met allerlei producten om uit te proberen. Zo ook een paar weken terug een box met goodies van Dr. Oetker voor Pasen. De doos in kwestie bevatte een heel arsenaal aan cakemixes, sprinkles, rolfondant en andere decoraties… een droom voor iedereen die graag bakt. Om je niet helemaal met een kluitje in het riet te sturen, zaten er ook vier voorbeelden bij van wat je met dat alles kon maken: cupcakes, macarons, carrotcake en cakepops.

Ik liet me door de laatste inspireren, want cakepops passen helemaal in het Empty the Fridge plaatje. Deze paasei cakepops lenen zich prima tot het opgebruiken van cake die al een beetje oudbakken is.

Cakepops lenen zich prima tot het opgebruiken van cake die al een beetje oudbakken is

Empty the Fridge - Paasei cakepops

Oudbakken cake? Maak er cakepops van

Paasei cakepops maak je gemakkelijk door de oudbakken cake te verkruimelen en vervolgens te mengen met wat glazuur zodat alles mooi aan elkaar blijft kleven en je er balletjes van kan rollen. Ik ging voor cakepops in de vorm van paaseitjes die ik decoreerde met de witte rolfondant en sprinkles. Handig gezien trouwens van Dr. Oetker om enkel witte rolfondant in het pakket te steken. Met de kleurstof die ook in het pakket zat, kon ik de fondant gemakkelijk tot de gewenste kleur mengen.

Een origineel recept van Dr. Oetker voor cakepops vind je hier, maar je kan er alle kanten mee uit:

  • de paasei cakepops zoals hieronder beschreven
  • rond en gedopt in chocolade op een stokje
  • of vierkant met ene laagje marsepein en gedopt in donkere chocolade
Recept Afdrukken

Cakepops

Empty the Fridge - Paasei cakepops
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Gebak
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
cakepops
Maaltijd Gebak
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Lente
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
cakepops
Empty the Fridge - Paasei cakepops
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verkruimel de cake en meng er het glazuur door.
  2. Rol het cakemengsel in de vorm van eitjes van +/- 3 cm hoog en kaat ze 15 min opstijven in de vriezer.
  3. Rol het fondant uit tot een dikte van +/- 2 mm. Vorm de rolfondant rond de cakepop eitjes tot er mooi omhuld zijn. Duw er niet te hard op want ze durven gemakkelijk uiteen te vallen.
  4. Versier de cakepops met meer fondant of muisjes en leg ze in een mooi mandje of prik ze op een stokje.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: