‘Zoodles’ alla genovese
Mijn overaanbod aan courgettes in het #csa groentepakket van vorige week leverde deze heerlijke zomerse twist op een Italiaanse klassieker op.
Pasta… wordt ‘Zoodles’ alla genovese
Het recept voor pasta à la genovese was er één van het prille begin van Empty the Fridge. Hoog tijd dus voor een remake.
Voor deze Zomerse variante verving ik de spaghetti door ‘zoodles’ a.k.a heel fijn gesneden sliertjes courgette. Voor de rest bleef alles bij het oude: groene boontjes en aardappelen romig door elkaar gedraaid met véél basilicum pesto.
Vegetarische show-stopper, slaatje of side-dish
Hoe je deze ”Zoodles’ alla genovese eet, hangt een beetje af van hoeveel honger je hebt. Ik at het als vegetarisch diner, maar dan wel veel. Als ‘sidedish’ bij en stukje gegrilde kip of steak, of als lauwwarm slaatje met een beetje tonijn is dit gerecht ook zeer te smaken.
‘Zoodles’ tip
Zoodles smaak je normaal door de courgette door een spiraalsnijder of ‘fancy’ mandoline te d,raaien. Voor dit gerecht vond ik het echter lekkerder om de courgette in brede sliertjes te snijden. Zo heb je er wat meer beet aan. Zeker als je courgette wat zachter is, is dit een goed plan omdat de zoodles anders nogal papperig kunnen worden.
Pesto
Ingrediënten
- 55 gram basilicum grof gescheurd
- 55 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.
- Voeg geleidelijk de resterende olie toe.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Je kan de pesto maximaal 1 week in de ijskast bewaren in een afgesloten potje met een laagje olie erover.
'Zoodles' à la genovese
Ingrediënten
- 1 grote courgette(s)
- 6 middelgrote aardappel(en)
- 300 gram prinsessenbonen
- 4 EL groene pesto klik hier voor het recept
- peper en zout naar smaak
- 2 EL olijfolie
Instructies
- Was de aardappelen en snijd ze in hapklare stukjes.
- Kook ze samen met de prinsessenboontjes in ruim, gezouten water beetgaar (+/- 15 min). De boontjes moet je pas de laatste 5 minuten laten meekoken zodat ze mooi knapperig blijven.
- Snijd ondertussen de courgette in brede slierten van +/- 4mm dik. Je kan hier eventueel een mandoline of dunschiller voor gebruiken.
- Bak de 'zoodles' in olijfolie gedurende +/- 5 min betgaar.
- Giet de aardappelen en boontjes af en doe ze terug in de pot.
- Voeg de pesto en 'zoodles' toe en roer alles goed door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout en dien onmiddellijk op.
No Comments