Zelf knoflookpasta maken
Ik kocht een tijdje geleden zo’n mooie streng knoflook. Leek me mooi om op te hangen in de keuken en aangezien ik toch wel vaak knoflook in mijn gerechten gebruik dacht ik: die raakt wel op. Niet dus…
Ondertussen hangt die knoflook al meer dan 2 maand in mijn keuken en beginnen er toch wel wat groene steeltjes aan te komen en sommige bollen look al wat uit te drogen.
Natuurlijk kon ik niet anders dan een manier te vinden om de knoflook op te gebruiken of langer te bewaren.
Mijn zoektocht leverde meerdere mogelijkheden op:
Knoflook olie
Zelf knoflookpasta maken
Ik probeerde alvast de laatste optie uit, omdat deze mij het meest van pas leek te komen in de keuken. I.p.v. elke keer een teentje look te moeten pellen en vervolgens fijn te snijden of om er eentje door de look pers te duwen en vervolgens dat vervelende ding proper te moeten maken kan ik nu gewoon een lepeltje knoflookpasta uit de bokaal vissen en zo in mijn bereiding te zwieren. Easy!
BEWAARTIP: Je kan de knoflookpasta ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.
Gekonfijte knoflook
Aan de gekonfijte knoflook zal ik me binnenkort eens wagen.
Zelf knoflookpasta maken
Instructies
- Schil de knoflook en verwijder de harde eindjes
- Mix de knoflook samen met het zout en de olijfolie tot je een gladde pasta bekomt.
- Doe de knoflookpasta in een propere bokaal of goed afsluitend tupperware doosje.
- Bedek de knoflookpasta met een extra laagje olijfolie. Zo voorkom je dat er lucht aan de pasta kan en blijft deze langer goed.
No Comments