november 15, 2012
Thai beef salad
Een restje biefstuk op overschot?
Ga eens de Aziatische tour op met deze pittige salade van rundsvlees!
TIP: Toevallig nog wat glasnoedels in je voorraadkast liggen? Dan zijn deze de perfecte aanvulling om van dit fris slaatje een volwaardige maaltijd te maken.
Thai beef salad
Ingrediënten
- 3 EL arachideolie olijfolie kan ook
- 1/2 EL vissaus
- 1 1/2 EL sojasaus
- 1/2 EL bruine suiker
- 1 limoen sap
- 1/2 rode chili peper in fijne ringejtes (of een beetje sambal)
- ijsbergsla andere sla kan ook, maar best een knapperige soort
- 1 rundvlees
- 1/2 komkommer
- 12 kerstomaten gewone tomaat kan natuurlijk ook
- 1 rode ajuin in fijne ringen
- 6 EL koriander
- 2 EL munt
Instructies
- Meng de olie, vissaus, sojasaus, het limoensap, de chilipeper, gember en bruine suiker tot een dressing.
- Snijd het restje biefstuk in fijne reepjes en meng het vlees met de dressing. Zet apart.
- Schil de komkommer, snijd hem in 2, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
- Snijd de kersttomaatjes in 2.
- Snijd de ajuin in dunne ringen.
- Hak de munt in fijn en snijd de salade in hapklare stukken.
- Meng de de salade met de groenten en voeg als laatste het vlees met de dressing toe.
- Werk af met de verse koriander en munt en eventueel wat fijngehakte pindanoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments