Make the most out of your ingredients
title image

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Mijn favoriete herfstsalade en eigenlijk super gemakkelijk om te maken.

Een restje ontbijtspek wikkel je eenvoudigweg rond een grote homp geitenkaas, die je dan met een beetje honing in de oven gratineert.

Enkel spekblokjes op overschot…

Geen probleem. Gratineer de geitenkaas op net dezelfde manier en bak de spekjes apart op in een pan met de appel. Blus de pan met een beetje azijn en je hebt een instant vinaigrette!

Slaatje met geitenkaas, spek en appel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Salade
Keuken Frans
Porties 1

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Omwikkel de geitenkaas met reepjes spek en leg op een dikke snee brood in een ovenschaaltje.
  • Doe er een beetje honing over en gratineer de geitenkaas gedurende +/- 15 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Grill aan dus!
  • Meng de azijn met de uitgeperste knoflook en mosterd en giet geleidelijk aan de olijfolie erbij tot je een gebonden vinaigrette bekomt. Voeg een beetje citroensap en peper en zout toe en zet opzij.
  • Schik de salade, partjes tomaat en de schijfjes komkommer en appel in een bord en meng met de vinaigrette.
  • Schuif de gegratineerde geitenkaas op de salade en strooi er wat studentenhaver over. Smakelijk!
Trefwoord restje spek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating