maart 2, 2013
Zoete pasta taartjes
Een restje pasta dient hier voor de verandering als basis voor een dessert…
Met eventueel een beetje rabarber compote of een aardbeiensoepje.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 35 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 500 gram pasta (gekookt)
- 250 gram ricotta
- 1 ei(eren)
- 1/8 EL citroenzeste
- 1/4 TL vanille esscence of verse vanille
- 60 gram poedersuiker
- 50 gram boter
- 20 gram vanillepoeder
- 1/4 tas macadamianoten
Instructies
- Rooster de noten in een droge pan tot ze lichtjes gekleurd zijn. Hak ze vervolgens in grove stukjes.
- Meng in een kom de ricotta, vanille, poedersuiker, boter, citroenzeste en puddingmix tot een gladde massa. Schep voorzichtig het restje pasta en de geroosterde noten erdoor.
- Schep dit mengsel in kleine, individuele ovenschaaltjes of één grote.
- Bak de taartjes gedurende 30 à 35 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pudding gestold is en de bovenkant lichtjes gebruind is.
- In de tussentijd kan je een sausje maken voor erbij. Een rabarber- of aardbeienpuree is hier lekker bij, maar een restje appelmoes kan ook.
- Rabarberpuree maak je door de rabarber te wassen, te schillen en in stukjes te snijden. Doe de stukjes rabarber in een kleine pot met een beetje water, citroensap, suiker en kaneel. Laat het mengsel op een zacht vuurtje tot moes koken.
- Dien de pastataartjes op met de iets wat afgekoelde saus.
Deel dit Recept |
Leontine Maes
Toen ik er over hoorde op de radio, was ik meteen verkocht. Duurzaam koken met restjes. Helaas moet je voor deze recepten ook weer nieuwe dingen aankopen die je waarschijnlijk nooit meer gebruikt; vanille essence, vanillepoeder, macadamianoten … Leeg je frigo en vul je kasten, daar heb ik niet echt zin in.
Empty Fridge
Hallo Leontine,
Leuk dat je het een toffe site vindt. Voor vele zaken kan je altijd wel een alternatief verzinnen. Vanillestokjes of – suiker ipv essence. Ipv vanillepoeder kan je ook wat bloem en cacaopoeder gebruiken en met de noten kan je alle kanten uit: amandelen, hazelnoten, cashews, ….
Succes! Jennifer