Selderijzout
Maaltijd
Garnering
Keuken
Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
Bewaartechniek
Drogen
Prep Tijd
10
min
Kook Tijd
20
min
Prep Tijd
10
min
Kook Tijd
20
min
Ingrediënten
2
tassen
selder
je hebt enkel de blaren nodig
2
EL
zeezout
Instructies
Pluk de blaren van de selder, was ze en dep ze droog met keukenpapier of een propere theedoek.
Leg de blaadjes selder op een ovenplaat.
Plaats de ovenplaat in een op 100°C voorverwarmde oven en laat de selderblaren gedurende +/- 20 minuten drogen.
Haal de blaren, wanneer ze volledig droog zijn, uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe de blaren, samen met het zeezout in een vijzel, en maal alles fijn.
Bewaar het selderijzout in een proper potje met een schroefdeksel.