Make the most out of your ingredients
title image

Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Eind mei, begin juni is de perfecte periode om zelf vlierbloesemsiroop te maken.

De vlierboom staat dan volop in bloei in je lokale park en het vergt niet zo heel veel werk om je eigen vlierbloesemsiroop te maken om je limonade een extra smaakje te geven of voor een lekker aperitief zoals een Hugo. Ik deze post vind je alvast leuke inspiratie voor wat je nog allemaal met vlierbloesems kan maken.

Vlierbloesemschermen plukken

  • Pluk enkel schermen met bloemetjes die volledig op en zijn en fris ruiken. Schermen met enkel groene bolletjes kan je best links laten liggen.
  • Schud de schermen goed uit voordat je ze gaat gebruiken zodat er geen vuil of insecten in je siroop verzeilen.
  • Spoel de schermen zeker niet af met water, want dan verlies je het aromatische stuifmeel! Pluk dus ook geen bloesems als het regent

 

(bron beeld: Mester Ilona on Unsplash)

Recept Afdrukken

Vlierbloesemsiroop

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dranken, Smaakmaker
Seizoen Lente
Porties
Maaltijd Dranken, Smaakmaker
Seizoen Lente
Porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Pluk liefst 's morgens 25 mooie vlierbloesemschermen. Indien er beestjes opzitten, pluk deze er dan af, maar spoel de schermen zeker niet met water, dan verlies je het aromatische stuifmeel! Pluk dus ook geen bloesems als het regent.
  2. Leg de schermen in een grote kom, doe er de in schijfjes gesneden citroenen bij, de suiker en het citroenzuur en zet het deksel op de pot. Citroenzuur is een bewaarmiddel en is bij de apotheek verkrijgbaar. Laat het mengsel 36 uur trekken. Roer af en toe eens, of schud de pot op, zodat de suiker goed kan smelten.
  3. Giet de siroop na 36 uur trekken door een neteldoek en laat uitlekken. Knijp het resterende vocht uit de doek.
  4. De siroop is nu klaar om in gesteriliseerde flessen te doen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: