Make the most out of your ingredients
title image

19 recepten met vlierbloesems

19 recepten met vlierbloesems

Empty the Fridge - Vlierbloesemazijn 2

De vlierbloesem staat momenteel volop in bloei. Tijd om het lokale park leeg te plukken een aan slag te gaan met die mooie, witte bloemetjes!

Een paar jaar geleden waagde ik me – na een trip naar Berlijn en mijn ontdekking van de Hugo – al eens aan zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. Liters had ik gemaakt omdat ik die apero van siroop, cava, munt en limoen zo lekker vond. En natuurlijk bleef de helft in mijn voorraadkast staat en verpatste ik de andere helft aan vrienden.

Dit jaar, ga ik dus op meerdere paarden wedden. Een paar dingen heb ik zelf uitgeprobeerd en voor de ijverige plukkers en keukenpieten en -prinsessen onder jullie, lijst ik nog een hele hoop leuke recepten van op het web op.

19 recepten met vlierbloesems

De basics

Je kan een hele arsenaal heerlijke dingen bereiden met verse vlierbloesems, maar in de meeste recepten wordt vlierbloesemsiroop of gedroogde vlierbloesem gebruikt. Klik op één van de onderstaande links voor het recept.

Experiment: Vlierbloesemazijn

Op basis van dit recept maakte ik een bokaal vlierbloesemazijn klaar. Nu nog 6 weken geduld hebben tot ik het eindresultaat kan proeven.

Drankjes

Verse vlierbloesemthee met citroen en honing

 • Plaats 1 groot scherm vlierbloesem met de stel naar boven in en glas of tas.
 • Voeg 2 schijfjes citroen en 1 EL honing toe.
 • Overgiet met kokend water en laat 5 minuten trekken.

Andere drankjes met verse vlierbloesem of vlierbloesemsiroop

Gebak

 • Doorheen pannekoekbeslag
  • Pluk de witte bloemetjes met de vlierbloesemschermen en meng ze door je pannenkoeken- of wafelbeslag.
  • Bak zoals gewoonlijk?
  • De bloemen geven een subtiele smaak af.
 • Vlierbloesembeignets
 • Vlierbloesemcake

Zoetigheden

Geen commentaren.
Laat een bericht na: