Make the most out of your ingredients
title image

Pavlova – meringuedessert met bessen

Pavlova – meringuedessert met bessen

Empty the Fridge -Celebrity leftovers - Pavlova

Pavlova is een taart gemaakt van meringue die versierd wordt met een laagje slagroom en vers fruit zoals bessen, aardbeien, kiwi’s of passievruchten. In Australië en Nieuw-Zeeland is het een traditioneel dessert voor de feestdagen.

Het verhaal gaat dat de pavlova vernoemd werd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova die in de jaren 20 op tournee was in die contreien. Anna Pavlova wordt beschouwd als één van de grootste balletdanseressen aller tijden.

Geïnspireerd op de ballerina of haar kledij?

Als je onderstaand filmpje bekijkt zou je denken dat de kok in kwestie zich voor dit meringuedessert met bessen vooral liet inspireren door Anna Pavlova’s kostuum. Haar tutu vertoont opvallend veel gelijkenissen.

(bron beeld pavlova: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Pavlova - meringuedessert met bessen

Empty the Fridge -Celebrity leftovers - Pavlova
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Australisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
Maaltijd Dessert
Keuken Australisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Lente, Zomer
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
Empty the Fridge -Celebrity leftovers - Pavlova
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Knip uit bakpapier een cirkel van 22 cm diameter en leg deze op een bakplaat.
  2. Klop in een grote kom de eiwitten stijf tot ze zachte pieken vormen.
  3. Voeg onder voortdurend kloppen geleidelijk aan 3/4 van het kopje suiker toe. Alle suikerkorreltjes moeten zeker opgelost zijn.
  4. Meng de rest van de suiker met de maizena en het citroensap en schep deze door de eiwitten.
  5. Schep het meringuebeslag op het ronde bakpapier in een laag van +/- 1 cm dik.
  6. Bak de meringue gedurende 1 uur in een op 150°C vooverwarmde oven.
  7. Zet de oven vervolgens af, maar laat de meringue nog een half uur instaan.
  8. Klop de slagroom en de poedersuiker tot deze vrij dik is.
  9. Schep de slagroom bovenop de meringue en garneer met de aardbeien of bessen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: