Pavlova – meringuedessert met bessen
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 30minuten
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Knip uit bakpapier een cirkel van 22 cm diameter en leg deze op een bakplaat.
  2. Klop in een grote kom de eiwitten stijf tot ze zachte pieken vormen.
  3. Voeg onder voortdurend kloppen geleidelijk aan 3/4 van het kopje suiker toe. Alle suikerkorreltjes moeten zeker opgelost zijn.
  4. Meng de rest van de suiker met de maizena en het citroensap en schep deze door de eiwitten.
  5. Schep het meringuebeslag op het ronde bakpapier in een laag van +/- 1 cm dik.
  6. Bak de meringue gedurende 1 uur in een op 150°C vooverwarmde oven.
  7. Zet de oven vervolgens af, maar laat de meringue nog een half uur instaan.
  8. Klop de slagroom en de poedersuiker tot deze vrij dik is.
  9. Schep de slagroom bovenop de meringue en garneer met de aardbeien of bessen.