Make the most out of your ingredients
title image

Pan con tomate

Pan con tomate

Tapas @ Barcelona

Pan con tomate, een tapas die voor mijn onherroepelijk gelinkt is aan Barcelona. Een ietwat fout terrasje met plastieken stoelen in een steegje in de Barrio Gotico. Spaanse mannen met hun krant of druk in discussie terwijl ze geregeld een andere tapa van achter de toog bestellen. Tapas of pinchos op een simpel houten plankje en – voor als het een wat deftigere keet is – zo’n dun wit papiertje dat het vet opslorpt. Een frisse pint erbij, wat lekkere jamón en als afsluiter en straffe cortado.

Pan con tomate is een krokant geroosterd stukje stokbrood of ciabatta ingewreven met knoflook en tomaat een beetje olijfolie en gekruid met peper en zout. Krokant en tegelijk een beetje zacht door het sap van de tomaat.

Oudbakken brood + tomatenpulp

Het is de klassieker onder de tapas en perfect om zowel oud brood als een restje tomatenpulp op te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld tomaten moeten uithollen voor tomaten gevuld met gehakt of tomates crevettes? Perfect. Rooster stukjes oudbakken stokbrood, ciabatta of Turks brood. Wrijf ze daarna in met de tomatenpulp in plaats van een verse tomaat aan te snijden en… your tapa is served!

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Pan con tomate

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Keuken Spaans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
stuks
Maaltijd Hapje
Keuken Spaans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
stuks
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd het brood in plakken van +/- 2 cm en rooster het lichtjes.
  2. Wrijf de geroosterde stukjes brood in met de knoflook. Het gemakkelijkst is het als je het knoflookteentje in 2 snijdt (je hoeft het niet te pellen) en een paar sneetjes erin maakt.
  3. Spreid de tomatenpulp over de toast.
  4. Kruid met een beetje peper en zout en druppel een beetje olijfolie over elk toastje.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: