Koolrabi in overvloed
Naar mijn groentepakket te oordelen is koolrabi volop in seizoen, want elke week vind ik wel een stuk of 2, 3 witte of paarse knollen in mijn bakje.
Hoog tijd dus voor wat koolrabi inspiratie! De knoestige knoleltjes matchde ik met de overvloed aan dille in mijn moestuin. Resultaat van mijn zoektocht? Deze Koolrabi met prinsessenbonen en dressing van dille en kappertjes.
Barbecue sidedish
Een heerlijk knapperige en frisse salade. Perfect voor bij één van de eerste barbecues van deze zomer.
Dressing van dille en kappertjes
Dit wordt voor een tijdje mijn nieuwe favoriete dressing. De combinatie van anijs-achtige dille, zoute kappertjes, pikante look en zure limoen zorgen voor een smaakbom van formaat.
(bron basisrecept: ah.be)
Recept Afdrukken
Koolrabi met prinsessenbonen en dressing van dille en kappertjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Rasp de limoen en pers ze vervolgens uit.
Meng de limoenzeste, het -sap, 2 EL olijfolie en de knoflook in een kommetje goed door elkaar en voeg op het einde de fijngehakte dille en kappertjes toe. Zet opzij.
Schil de koolrabi en kook hem gedurende +/-15 minuten beetgaar.
Voeg de laatste 6 minuten de boontjes toe.
Giet de groenten af en laat ze schrikken in koud water.
Snijd de koolrabi vervolgens in 'frietjes' van + 1,5 op 1,5 cm.
Verhit de resterende 2 EL olijfolie in een grillpan en rooster de koolrabi op een hoog vuur tot deze mooie lijntjes heeft (+/-10minuten).
Voeg op het einde de boontjes nog even toe zodat deze ook even kunnen mee warmen.
Doe de geroosterde groenten in een kom en schep er de dressing door.
Serveer bij geroosterd lamsvlees of kip.
Geen commentaren.