Make the most out of your ingredients
title image

Groenten kebabs

Groenten kebabs

Empty the Fridge - Groentenkebabs

Heb je je vleesquota met het barbecueweer van de afgelopen weken reeds flink overschreden? Overweeg dan eens deze groenten kebabs.

Groenten kebabs zijn ideaal om verschillende restjes groenten op te gebruiken en de perfect ‘sidedish’ voor je barbecue gerechten.

4 tips voor de perfecte groenten kebabs

1. Mix en match zachte groenten

Voor de perfecte groenten kebabs gebruik je best zachte groenten zoals courgettes, aubergines, champignons, ajuin of paprika’s. De truc is vooral op groenten die ongeveer dezelfde gaartijd hebben te combineren.

Bovendien zijn dit soort groenten sneller gaar, waardoor je de kans op aanbranden verkleint.

2. Blancheer harde groenten

Wil je toch hardere soorten groenten zoals wortelen, bietjes, koolrabi of broccoli gebruiken? Kook ze dan beetgaar vooraleer ze te gebruiken.

3. Week je satéstokjes

Je kan metalen of houten satéstokjes gebruiken. Indien je houten satéstokjes gebruikt, kan je die op voorhand best 30 minuten in koud water weken. Zo voorkom je dat de stokjes verbranden.

TIP/ Heb je nog wat mozzarella of halloumi in huis? Die kan er ook bij.

4. Serveer met sausjes

Deze groenten kebabs zijn een perfecte bijgerecht voor bij de barbecue. Om ze nog extra smaak te geven, kan je één van deze dipsausjes overwegen:

Empty the Fridge - Dipsausjes

(bron beelden: shutterstock.com – groentekebas / satéstokjes/ tzatziki yoghurtsaus / basilicum pesto)

Recept Afdrukken

Groenten kebabs

Empty the Fridge - Groentenkebabs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Porties
Empty the Fridge - Groentenkebabs
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Instructies

  1. Snijd je restjes groenten in hapklare stuken en doe ze in een kom.
  2. Kruid de groenten met peper, zout, gemengde kruiden en een beetje olijfolie.
  3. Rijg de groenten afwisselend aan je satéstokje.
  4. Bak de groenten kebabs +/- 12 minuten op de barbecue (of in een grillpan). Draai ze regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: