Make the most out of your ingredients
title image

Citroensuiker

Citroensuiker

Gebruik de schil van citroenen om deze lekker fris zure suiker te maken?

Heerlijk in puddingen, taarten, glazuren en zoete sauzen.

Recept Afdrukken

Citroensuiker

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Garnering
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 120 minuten
Porties
Maaltijd Garnering
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 120 minuten
Porties
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Boen de citroen schoon en schil deze heel dun met een dunschiller. Gebruik alleen de buitenste laag en zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk wit van de schil hebt.
  2. Hak de zeste fijn en meng ze vervolgens met de suiker.
  3. Leg het suikermengsel op een bakblik en zet in een oven van +/- 20 C° tot de suiker droog is.
  4. Pak een schone confituur pot en vul met de suiker. De suiker blijft een aantal maanden goed in een luchtdichte bokaal.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: