Het is altijd leuk om te zien dat mijn Empty the Fridge anti-restjes inspanningen ook invloed hebben op mensen in mijn omgeving. Zo dus ook mijn moeder, die normaal gezien altijd de eerste is om een restje aardappelen of rijst in de vuilbak te kieperen. Maar deze keer, wonder boven wonder dus niet!
Een smaakmaker van formaat
Ik ging bij mijn ouders eten en mijn moeder had een risotto met scampi’s en erwtjes klaargemaakt. Om de risotto extra smaak te geven, had ze een bouillon van garnalen getrokken. Of meer bepaald van de koppen van de garnalen. Een smaakmaker van formaat.
Voor grotere hoeveelheden
Voor dit recept voor bouillon van garnalen heb je wel een aardige hoeveelheid koppen nodig. Dus kan je deze best maken wanneer je toch voor een man of vier kookt. Of, als je helemaal voorzienig bent, vries je je scampi-hoofden in en spaar je ze op tot je er genoeg hebt voor een stevige vouillon. Maar dat is echt voro de die-hard restjes verwerkers!
Je kan de visfond ook perfect invriezen voor een andere keer.
Recept Afdrukken
Bouillon van garnalen
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Pel de garnalen en bewaar de schillen en koppen.
Warm 2 EL olijfolie en fruit daarin de gesnipperde chilipeper, de knoflook, de garnalenschillen en -koppen tot ze roze zijn.
Overgiet de schillen met de visfond.
Laat de bouillon een half uurtje pruttelen en zeef ze voordat je ze gaat gebruiken.
Geen commentaren.