november 23, 2012
Bolognaise polenta gratin
Restje spaghettisaus en geen zin om 2 dagen achter elkaar spaghetti bolognaise te eten?
Probeer eens de ze gratin van een restje bolognaise saus en polenta… Hartig wintereten bij uitstek!
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 3 à 4 tassen bolognaisesaus
- 250 ml melk
- 150 gram polenta
- 50 gram parmezaan
- olijfolie
Instructies
- Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
- Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
- Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
- Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
- Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.