Make the most out of your ingredients
title image

Bolognaise polenta gratin

Bolognaise polenta gratin

Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin

Restje spaghettisaus en geen zin om  2 dagen achter elkaar spaghetti bolognaise te eten?

Probeer eens de ze gratin van een restje bolognaise saus en polenta… Hartig wintereten bij uitstek!

Recept Afdrukken

Bolognaise polenta gratin

Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
  2. Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
  3. Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
  4. Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
  5. Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
  6. Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: