Bolognaise polenta gratin
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
Prep Tijd
2
15
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Porties
Prep Tijd
2
15
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Ingrediënten
3 à 4
tassen
bolognaisesaus
250
ml
melk
150
gram
polenta
50
gram
parmezaan
olijfolie
Instructies
Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.