Bolognaise polenta gratin
Porties Prep Tijd
2 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de melk samen met 500 ml water en een snuifje zout aan de kook.
  2. Zet het vuur vervolgens laag en voeg onder constant roeren de polenta toe. Roer gedurende 5 à 6 min of tot de polenta dik en korrelig is.
  3. Verwijder van het vuur en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
  4. Schep 2/3 van de polenta in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal en strijk ze in een gelijkmatig laag uit over de bodem.
  5. Giet er de bolognaise saus over en lepel vervolgens de laatste polenta op.
  6. Besprenkel met de rest van de kaas en bak de gratin gedurende 20 à 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Of tot de gratin warm en goudbruin is.