10 minuten ‘Peking duck’
Tover een restje eendenborst in no time om tot een heerlijk hapje of lunch!
Voor de 2de editie van ons huiskamer dinner concept ‘De Seizoenen op tafel’ stond er eend op het menu. ‘Crispy’ gebakken eendenborst met een jus van five-spice, knolselderpuree en seizoensgroenten.
Het was heerlijk, maar in alle drukte van de voorbereidingen, had ik mij misrekend en een eendenborst teveel klaargemaakt.De dag erop was mijn zin om te koken sowieso een beetje op, dus kwam het perfect van pas om deze 10 mniuten ‘Peking duck’ met een restje eendenborst.
10 minuten ‘Peking duck’
Normaal gezien duurt het 24 uur om de ‘real deal’ Peking Duck klaar te maken.
Wie wil er niet bijna hetzelfde resultaat, maar dan in een fractie van de tijd en nog restjes opgebruiken ook!
Het enige wat je nodig hebt is:
- een restje eendenborst
- tortilla’s
- hoisin- of pruimensaus
- komkommer
- pijpajuin
Laat de assemblage beginnen!
Deze 10 minuten ‘Peking duck’ is een perfect apertief-hapje! Of maak er een Aziatisch geïnspireerd slaatje bij en je hebt een heerlijke lunch.
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
tortilla's
|
|
|
Ingrediënten
- 1/2 eendenborst een reeds gebakken restje
- 2 tortillawrap(s)
- 1 TL sesamolie
- 30 ml hoisinsaus
- 1/4 TL appelsienzeste
- 1 EL appelsiensap
- 1 TL sriracha of andere chilisaus
- 1/4 komkommer in reepjes
- 1 pijpajuin in dunne reepjes
- 1 TL sesamzaadjes
Instructies
- Combineer sesamolie, hoisinsaus, appelsienzeste, het appelsiensap en de sriracha en zet opzij.
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd het restje reeds gebakken eend in reepjes en bak deze kort aan tot de eend warm en krokant is.
- Warm ondertussen in een tweede droge koekenpan de tortilla's aan weerskanten.
- Spreid 2 EL van het hoisin-mengsel over de tortilla's, top met reepjes eend, komkommer en pijpajuin.
- Besprenkel met sesamzaadjes en koriander, rol op en serveer onmiddellijk.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.