augustus 15, 2017
Peterselie sambol
Sambol is de Srilankeese versie van sambal en ideaal om een bussel peterselie op te gebruiken.
Voor een sambol wordt fijngehakte peterselie gemengd met fijngesnipperde rode ui, chili, tomaat en geraspte kokos op smaak gebracht met citroensap en een beetje suiker. Peterselie sambol pas prima bij Indische curries, rijstgerechten of om gegrilde vis wat extra pit te geven. Als smaakmaker in een slaatje lijkt het mij ook prima.
Er bestaan tal van varianten op deze peterselie sambol met o.a. wortel, kool, ajuin of verse kokosnoot. Check deze site voor meer inspiratie.
Tips:
- Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en voeg ze eventueel later nog toe indien je de sambol niet pikant genoeg vindt. De mijne was nogal ‘spicy’!
- Je kan de peterselie sambol ongeveer 1 week in een goed afgesloten potje in de koelkast bewaren.
Peterselie sambol
Ingrediënten
- 1/2 bussel peterselie plat of krullend (fijngesnipperd)
- 2 tomaten fijngesneden
- 1/2 kleine rode ui fijngesnipperd
- 1 groene chilipeper zaadlijsten verwijderd en fijngesnipperd
- 40 gram gedroogde kokos
- 1 citroenen of naar smaak
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- snuifje suiker optioneel
Instructies
- Hak de peterselie, tomaten, rode uit en chilipepers fijn en schep ze in een kom.
- Meng de kruiden met de gedroogde kokos en breng op smaak met citroensap, peper en zout en suiker naar smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments