maart 28, 2013
Pasta alla Genovese
Heb je recent pesto gemaakt van een restje verse basilicum? En heb je nu wat aardappelen en boontjes over?
Presto! Nog wat pasta en parmezaan en je hebt alle ingrediënten voor een Pasta alla Genovese.
Als je zelf geen pesto wil maken kan je altijd een potje ready-made pesto gebruiken.
TIP: Als je geen restje aardappelen of bonen voorhanden hebt, kan je deze gewoon meekoken met de pasta en dan de rest van het recept volgen.
(bron beeld: shutterstock.com)
Pasta alla Genovese
Ingrediënten
- 40 gram basilicum
- 2 kleine teentjes knoflook
- 2 EL pijnboompitten
- 1/2 TL zout (grof zeezout)
- 70 gram parmezaan gerapst
- 100 ml olijfolie
- 400 gram pasta spaghetti
- 4 kleine aardappel(en) een restje gekookt aardappelen is perfect
- 300 gram sperziebonen
Instructies
- Kook de pasta volgens de voorgeschreven kooktijd gaar in een grote pot gezouten, kokend water.
- Voeg gedurende de laatste 2 à 3 min het restje boontjes en aardappelen door om deze op te warmen.
- Git alles samen af, maar houd 1 tas kookvocht bij.
- Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en zet op laag vuur.
- Voeg het opgevangen kookvocht en de pesto toe en hussel alles nog zo’n 20 sec door elkaar.
- Serveer direct, eventueel met extra geraspte kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments