London leftovers
Met oud en nieuw ben ik met een stel vrienden op pad in London.
Traditiegetrouw vraagt de blog om een round-up van restjes recepten van de plek waar ik naartoe ga.
Dus nu ook weer presenteer ik jullie een kort overzicht vaneen aantal typisch Britse gerechten om overschotjes op te gebruiken.
Bekijk het recept voor:Bubble and squeak
|
|
Fish & chips
Dit is zowat de Britse fastfood bij uitstek en de ideale manier om een overschotje bier op te gebruiken. Het bier geeft het frituurbeslag net dat beetje extra!
Cobbler
Een cobbler kan je een beetje vergelijken met een crumble. Het is een populair dessert om restjes fruit op te gebruiken, maar in plaats van een kruimelig deeg zoals bij een crumble worden een grote lepels beslag tussen het fruit ‘gedropt’ waardoor er als het ware deeg-eilandjes ontstaan nadat je de cobbler gebakken hebt. Nog een flinke schep opgeklopte room erbij en je hebt een calorie-bom van formaat!
Bekijk het recept voor:Fruit cobbler
|
|
Jam tarts
Deze jam tarts zijn eigenlijk een tweede lijn restjes recept. Maak jij in de zomer een hele hoop confituur om overschotjes fruit niet verloren te laten gaan en zit je nu met een voorraadkast vol met bokalen confituur? Dan kan je eens deze jam tarts proberen. Je kan het deeg zelf maken of een klaargemaakt deeg kopen. Vervolgens steek je kleine rondjes uit die net in je muffin-vorm passen en vul je elk vormpje met een lepeltje confituur. Bak de taartjes 15 min tot ze mooi goudbruin zien en je jam tarts zijn klaar!
Geen commentaren.