januari 9, 2013
Restje bier
Was die laatste pint er toch teveel aan? Of staat dat flesje bruin bier al eeuwen in je kast?
Gebruik je restje bier…
In pannekoekbeslag
- Vervang in je normale recept voor panenkoekbeslag een deel van de melk door je restje bier.
- Gebruik bij voorkeur donker bier zoals een Koninck of Leffe.
- Deze geeft een lekkere smaak aan de pannenkoeken en maakt het deeg luchtiger.
- Laat het beslag even rusten en bak vervolgens je pannenkoeken.
Beslag voor fish & chips
- Meng 1 tas bloem met 1 ei, 1 EL knoflookpoeder en 1/2 TL zwarte peper in een kom.
- Voeg vervolgens 1 à 1 ½ tassen bier toe tot je de gewenste dikte van beslag bekomt.
- Dompel de vis in het beslag en frituur deze goudbruin op 180°C.
Frietjes en azijn erbij en je bent helemaal Brits!
Bagels
Bagels smaken zoveel beter als je bier gebruikt in het beslag! Bij voorkeur bruin bier.
Geen commentaren.