augustus 30, 2012
Ingelegde paprika’s
Heb je wat teveel paprika’s in huis en worden ze al een beetje rimpelig?
Leg ze dan in in olijfolie. Een ideaal aperitiefhapje, ze blijven lang goed en je kunt ze als basisingrediënt gebruiken voor allerlei andere lekkere recepten.
Ingelegde paprika's
Ingrediënten
- 1/2 kg paprika rood, geel , groen of oranje
- 4 teentjes knoflook
- 250 ml olijfolie
- 75 ml witte wijnazijn
- 1/2 TL mosterdzaadjes
- 1/2 TL korianderzaadjes
- 2 takjes tijm
- 1/4 TL zout
Instructies
- Rooster de paprika's in de oven tot het vel zwart geblakerd is (30 à 40 min). Je kan ze best regelmatig eens omdraaien.
- Doe de paprika's in een kom en dek af met vershoudfolie tot ze afgekoeld zijn.
- Pel het vel van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in reepjes.
- Pel de knoflook en plet de teentjes in een vijzel samen met de mosterd- en korianderzaadjes en het zout.
- Meng er de wijnazijn door.
- Doe de paprikareepjes in een bokaal samen met de takjes tijm.
- Voeg het kruiden-/azijnmengsel toe en schenk er de olijfolie bij tot de paprikareepjes helemaal onder staan.
- Sluit de bokaal goed af een laat de paprikareepjes 1 week rusten vooraleer je ze gebruikt. Je kan de paprika's 3 weken in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments