Ga terug

Ingelegde paprika's

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Ingrediƫnten
  

Instructies
 

  • Rooster de paprika's in de oven tot het vel zwart geblakerd is (30 Ć  40 min). Je kan ze best regelmatig eens omdraaien.
  • Doe de paprika's in een kom en dek af met vershoudfolie tot ze afgekoeld zijn.
  • Pel het vel van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in reepjes.
  • Pel de knoflook en plet de teentjes in een vijzel samen met de mosterd- en korianderzaadjes en het zout.
  • Meng er de wijnazijn door.
  • Doe de paprikareepjes in een bokaal samen met de takjes tijm.
  • Voeg het kruiden-/azijnmengsel toe en schenk er de olijfolie bij tot de paprikareepjes helemaal onder staan.
  • Sluit de bokaal goed af een laat de paprikareepjes 1 week rusten vooraleer je ze gebruikt. Je kan de paprika's 3 weken in de koelkast bewaren.
Recept afdrukken Pin recept