Hoe lang kan je hardgekookte eieren bewaren?
Pasen is nu echt voorbij en mocht het eitjes-rapen bij jullie nogal populair zijn, heb je waarschijnlijk een hele vrachtlading aan hardgekookte, chocoladen en marsepeinen eitjes in de wacht gesleept.
De snoep-eitjes vormen op zich niet zo’n probleem, maar hardgekookte eieren kan je maar een bepaalde tijd bewaren. Bij deze dus even de basics op een rijtje over hoe lang je hardgekookte eieren kan bewaren.
Hoe lang kan je hardgekookte eieren bewaren?
- Eens de eieren gekookt zijn, kan je ze best binnen de week opgebruiken.
- Als de eieren al gepeld zijn, kan je ze best onderzetten in een kom met koud water. Zo blijven ze een weekje goed. Vervang het water wel dagelijks.
- Ongepelde eieren kan je zo gewoon in de ijskast beware
Zodus ook wat ei-inspiratie
Nu weet je dus alweer hoe lang die eitjes meegaan zonder dat je salmonella of voedselvergiftiging oploopt. Handig, maar dat lost het teveel aan eieren zelf nog niet op. En geef toe, een week aan een stuk hardgekookte eitjes met een beetje zout eten, is ook maar boring.
Ik bespaar jullie de voor de hand liggende recepten zoals eiersalade, want een kleffe boterham met een overdosis ei en mayonaise kan wat mij betreft wel achterwege gelaten worden.
In de plaats daarvan een aantal restje ei klassiekers op een rijtje:
Ceasar salade dressing
Een heerlijk smeuïge dressing op basis van een hardgekookt eitje, ansjovis, worcestersaus en knoflook.
Bekijk het recept voor:Caesar salad
|
|
Duivelseieren
Old-school maar wel eens leuk voor een etentje als je de Russische tour op wil gaan.
- Snijd de eieren in 2 en haal het eigeel eruit.
- Meng het eigeel met een beetje mayonaise, mosterd, witte wijnazijn en een beetje peper en zout.
- Vul de eieren opnieuw met dit mengsel en werk af met paprikapoeder een eventueel beetje kaviaar.
Salade Niçoise
Met het warmere weer dat er aan komt, leek wat extra slaatjes inspiratie mij wel aan de orde in de vorm van de Franse klassieker: Salade Niçoise. Een heerlijke salade met tonijn, ansjovis, boontjes, aardappelen en hardgekookte eieren.
Bekijk het recept voor:Salade Niçoise
|
|
Bekijk het recept voor:Eieren à la Goldenrod
|
|
Geen commentaren.