Friday Market Finds #4 – Bosbessen
De voorlaatste in de reeks en tijd Friday Market Finds #4 – Bosbessen… Ze zijn in seizoen in juli en augustus, dus wanneer deze super-food beschikbaar is probeer ik er dan ook zoveel mogelijk van te eten. Je kan ze ook diepgevroren kopen, maar dan vind ik er persoonlijk maar niks aan.
Bluberries don’t come cheap
Voor deze bes vol anti-oxidanten, betaal je toch al gauw een euro of drie vier, maar op de lokale markt zijn ze toch nog altijd net iets goedkoper. Dus kocht ik ineens twee bakjes me al verheugend op een ‘Blueberry pancake’.
Was het niet dat de marktkramer van dienst zo netjes was om de mooiste bessen bovenop te leggen om de gekneusde exemplaren te verbergen. Een derde van de bessen bleek bijgevolg bij thuiskomst nogal beurs te zijn. Snel opgebruiken was dus de boodschap.
Sorteren en bewaren
Eerst plukte ik de gekneusde bessen ertussen uit en hield deze opzij. De nog gave bessen depte ik droog met een stukje keukenrol. Vervolgens deed ik ze in een proper diep bord met op de bodem een nieuw vel keukenrol. Op die manier werd eventueel sap opgevangen en bleven ze nog vijf dagen goed in de ijskast.
Van de gekneusde bosbessen maakte ik:
Bekijk het recept voor:Chutney van appel en bosbessen
|
|
Bekijk het recept voor:Vodka bosbes infusie
|
|
Geen commentaren.