Make the most out of your ingredients
title image

Bourekitas met aubergine en feta

Bourekitas met aubergine en feta

Empty the fridge - Bourekitas met aubergine en feta

Een geblutste, 1 week oude aubergine, fetakaas en een zelfgemaakt deeg leverden deze lunch op.

Empty the fridge - Bourekitas met aubergine en feta

Bourekitas met aubergine en feta

Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Voor de vulling:
  • Leg de aubergine gedurende +/- 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze gaar is. In de tussentijd kan je het deeg maken.
  • Pel de aubergine en hak ze in in kleine stukjes. Laat de aubergine even uitlekken in een zeef of duw het vocht eruit met een lepel.
  • Meng de aubergine met de olie en voeg de verkruimelde fetakaas.
  • Voor het deeg: Giet de 100 ml olijfolie en het water in een kom.
  • Meng geleidelijk aan de bloem erdoor en kneed tot een zacht, niet klevend deeg.
  • Vorm +/- 10 balletjes van het deeg en rol ze uit tot schijfjes van 12 cm diameter.
  • Leg een eetlepel van de aubergine-vulling in het midden van het deeg cirkeltje en vouw het dubbel. Knijp de randen dicht.
  • Leg de bourekitas op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met een geklopte eierdooier en sprenkel er wat sesamzaadjes over.
  • Bak de bourekitas gedurende 20 à 25 min in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating