april 29, 2013
Kruidenboter
Een paar verschillende soorten verse kruiden over?
Maak er eens kruidenboter van. Ook gemakkelijk in te vriezen…
Kruidenboter
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 4 teentjes knoflook
- 1 TL peterselie gehakt
- 1 TL bieslook gehakt
- 1 TL kervel gehakt
- 1 TL dille gehakt
- citroensap enkele druppels
- snuifje zout
Instructies
- Doe de boter in een kommetje en roer ze zacht.
- Pers de knoflook uit in de boter.
- Roer de gehakte kruiden en het citroensap eronder en kruid af met een snuifje zout.
- Dien de kruidenboter onmiddellijk op of bewaar ze voor later.
- Leg de kruidenboter op een vel vershoudfolie en rol de boter op tot een strakke worst. Je kan deze worst vervolgens invriezen en later een schijfje afsnijden wanneer je een beetje kruidenboter nodig hebt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments